tisdag 10 mars 2015

Den Svenska Ölscenens februari-favoriter

Då var det dags igen för öl-listan. Här presenteras de fem godaste svenskbryggda ölen som jag läppjat i februari. Det finns inga kriterier på hur de har inmundigats. Det kan vara allt från öl jag har beställt i Systembolagets TSLS eller lagrat här hemma, till öl jag druckit på fat ute på någon ölkrog eller ölmässa.

Februari-listan 
ser ut enligt följande (utan inbördes ordning):


  • African Pale Ale   Höganäs Bryggeri

African Pale Ale är en Session IPA med medium till lätt kropp, ganska låg alkoholhalt, 4,7% och fylld med massor av härlig, fruktig aromhumle ifrån Sydafrika. Frisk, krispig med citrustoner (TSLS 20150202).


  • Helsingborgs Funky Monkey   Helsingborgs Bryggeri
En American Pale Ale med sköna dofter av mango, citrus och apelsinmarmelad. Välbalanserad! (TSLS 20150202).
Lunator
Bild: Grebbestad Bryggeri


  • Lunator 2014   Grebbestad Bryggeri

Namnet på denna öl kommer från att den bryggs en gång om året, under natten vid årets första fullmåne. Dubbelbock med smak av malt, russin och ljus sirap. Lite sälta i avslutningen (små partier 20140502 utgått)


  • Brewski Culebra DIPA   Brewski

Denna öl är ett samarbete mellan Cigar Citys bryggmästare Wayne Wambles, All In Brewing och Brewski. Mycket humlig med fruktig smak och en stark tydlig grapejuice-beska (små partier 20150220).


  • Twisted Twin DIPA   Höganäs Bryggeri

Doften har starka inslag av tropiska frukter som mango och persika med balanserade toner av både humle och malt. Smaken är söt med inslag av malt, grape, citrusfrukter och lätt blommighet som leder till en måttligt bitter avslutning. En mycket frisk och fräsch öl (TSLS 20150202).


Om jag under pistolhot måste utse en vinnare så får det bli Twisted Twin DIPA från Höganäs Bryggeri, en mycket härlig och frisk dubbel-IPA på 7,2 %, som fortfarande går att beställa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar