söndag 12 april 2015

Små partier

Följande fyra öl bryggda i Sverige släpptes i små partier den 10 april och finns nu att beställa till valfritt Systembolag.

Ananasfeber APA
32,90 kr   5,0 %   330 ml   Brewski

Dragets Kanal Dubbel IPA
Bild: Nynäshmans
 Ångbryggeri
28,90 kr   8,5 %   250 ml   Nynäshamns Ångbryggeri

Evil Twin & Mathias Dahlgren Matölen 
46,90 kr   6,5 %   330 ml   Evil Twin Brewing

Sigtuna 10 Years Anniversary Ale
29,90 kr   8,5 %   330 ml   Sigtuna Brygghus


I början av detta året var det Mangofeber DIPA. Nu är det dags för nästa feberkick - Ananasfeber APA. Helsingborgsbryggarna Brewskis senaste "feber" innehåller humle av sorterna Amarillo, Centennial, Chinook och Simcoe samt ananas. Dragets Kanal Dubbel IPA är en mild och söt dubbel-IPA med en alkoholhalt på 8,5 % som drar åt det mer maltiga hållet, humlat med humlekottar av Amarillo, Cascade, Chinook och Savinski. Buteljeras i 250 ml flaska!
Bild: Sigtuna Brygghus
Danske fantombryggaren Jeppe Jarnit-Bjergsø från Evil Twin Brewing samt kocken och krögaren Mathias Dahlgren slog sina påsar ihop på Sigtuna Brygghus. Resultatet blev Matölen, en torr nordisk porter med blåbär samt en låg dos av humlet Magnum från Tyskland för en diskret och balanserad beska. Sigtuna Brygghus "bjuder" dessutom på ett jubileumsöl som fått namnet Sigtuna 10 Years Anniversary Ale. En Belgian Dark Strong Ale på 8,5 % med bl a vetemalt och belgisk jäst. Humlad med Citra, Galaxy och Simcoe, samt smaksatt med muscovadosocker och choklad. Med sina 29,90 kr flaskan är det också den billigaste av de fyra sett till literpriset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar