söndag 5 oktober 2014

Nyheter: Lokalt och småskaligt i oktober

16 stycken svenska öl släpptes i "Lokalt och småskaligt" den 1 oktober varav 6 stycken kan
beställas till valfri butik och just de här sex presenteras här nedanför.

Hantverskbryggeriet med Kosacken, en trevlig Imperial Stout. Fantombryggare Stefan "Mohawk" Gustavsson med tre öl. En barley wine bryggd hos Dugges och en porter respektive en IPA bryggd på Gamla Slottskällans Bryggeri i Uppsala - alla tre riktigt bra och värda ett köp!

Oceanbryggeriet med en nyhet för mig; Oktoberfest. Ska vara en ale med fruktig smak med inslag av aprikos, röda äpplen, farinsocker och kaffe enligt SBs hemsida. Och till sist en APA med namnet Spelmans Ale från bryggeriet The Beer Factroy beläget i Leksand!

39,90 kr  7,0%  330 ml  Hantverksbryggeriet

Här har vi en väkkomponerad imperial stout, vars namn inspirerats av att öltypen ursprungligen utvecklades för det ryska hovet. Kosacken kommer till sin rätt i kombination med en bit mörk choklad. Serveras vid 10-12 grader för bästa smakupplevelse.


American Barley Wine
33,90 kr  11,9%  330 ml  Mohawk (Dugges Ale- & Porterbryggeri)
"Go big or go home". Jänkare är kända för att göra allting lite större än andra. Men när det gäller Barley Wine så brukar dom fega ur och göra lite mindre öl än i Europa. Så när Mohawk skulle göra en amerikansk Barley Wine bestämde vi att ändra på det och verkligen gå hela vägen. Det här är en stor öl fullproppad med malt och humle. Precis som det skall vara "The American Way"Black Rocket Porter
25,90 kr  5,5%  330 ml  Mohawk (Gamla Slottskällans Bryggeri)
Mohawk Black Rocket Porter är en fyllig och smakrik öl som hämtat inspiration från amerikas västkust. Åtta olika maltsorter tillsammans med humle från både USA och Europa ger ett välhumlat öl med toner av kaffe, choklad och lakrits. Perfekt till kraftigare kötträtter men även till olika desserter på mörk choklad.


Extra IPA
25,90 kr  7,5%  330 ml  Mohawk (Gamla Slottskällans Bryggeri)
Mohawk Extra IPA är ett unikt öl. Det är ett öl med extrem beska, men upplevs ändå balanserat, och väldigt komplext med mycket olika fruktsmaker och med en mjuk alkoholvärmande maltighet i bakgrunden.
Oktoberfest
29,60 kr  5,6%  500 ml  Oceanbryggeriet


Spelmans Ale
28,60 kr  5,2%  330 ml  The Beer Factory
En lättare variant, frisk touch med citrusinslag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar