söndag 9 november 2014

Sigtuna Midvinterblot

Sigtuna Midvinterblot är en julöl som har varit med ett tag nu och till i år iklädd en ny kostym. Borta är den silverfärgade etiketten med den svarta björnfoten, även flaskan har en ny design. Säga vad man vill om innovationen, men jag tyckte nog bättre om den förra...

Midvinterblot är en Imperial Porter bryggt på Sigtuna Brygghus och har en styrka på 8,0 %. 
Faktum är att denna klassiska julöl är så populär att den nu även importeras till Kanada för att säljas till ölsugna kanadensare.
Kanske ingen julöl som man ställer fram på julbordet och dricker till maten utan mer en öl som man njuter av framför brasan när vintern har satt klorna i Sverige.

Texten nedan är hämtad från Sigtuna Brygghus hemsida:

Vinnare av titeln Sveriges bästa mikrobryggda öl 2014, utsedd av Svenska hembryggareföreningens domarjury vid Stockholm Beer & Whisky Festival. 
Julölet Midvinterblot är en imperial porter bryggd på ett oräkneligt antal maltsorter på korn och havre. Den huvudsakliga karaktären kommer dock ifrån chokladmalt och mörk karamellmalt samt inte minst en dos Muscovadosocker. Ölet är lagringsbart i minst tio år.
DOFT OCH SMAK  
Stor doft med toner av rostad malt, kakao och farinsocker. Fyllig och mjuk smak med rostade toner. Inslag av kaffe, lakritsstång, mörk choklad och mörk malt.


Omdöme: 


Fantastiskt bra...här finns mörk torkad frukt, mörk choklad, sirap, kaffe och en liten touche av lakrits. Ljuvlig!


Beställningssortiment Systembolaget, nr 11383


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar