tisdag 23 september 2014

Dessa försvinner från Systembolagen

När listan på vilka öl som sålt för dåligt för att vara kvar på Systembolagets hyllor efter 1 september släpptes, så fanns två öl från mikrobryggeriet Jämtlands Bryggeri med, nämligen Jämtlands Pilgrim och Hell.

Väldigt tråkigt får man väl säga - och lite överraskande. Två mycket välmeriterade öl som vunnit en rad med utmärkelser, och Hell är lite av en personlig favorit som jag trodde sålde tillräckligt bra för att få vara kvar, men tji fick jag!

Båda ölen finns dock kvar i beställningssortimentet men endast i helt kolli om 15 st!

Här nedan citat hämtat från Jämtlands Bryggeris hemsida:

Pilgrim är en överjäst fruktig ale med bra beska, stor arom och maltig kropp. På Stockholm Beer festival har pilgrim vunnit nio guld i kategorin ”Bästa Ale max 4.7 %" samt 2 silver och 2 brons i klassen "Bästa Svenska öl oavsett kategori".


Beställningssortiment Systembolaget, nr 1384


Denna ljusa lager är den stora medaljören på Jämtlands bryggeri. 1997 skapades Hell av stockholmskrogarna Akkurat och Oliver Twist i samarbete med Jämtlands bryggeri. Ett år senare blir Hell vald till "bästa svenskbryggda", "bästa lager" och "bästa färsköl" på Stockholm Beer Festival 1998. Sedan dess har ölet vunnit inte mindre än 19 guldmedaljer på Stockholm Beer festival i kategorierna ”Bästa välhumlade lager” och ”Bästa svensktillverkade öl alla kategorier”.

Beställningssortiment Systembolaget, nr 11460
Övriga svenska öl som försvinner från hyllorna efter den 1 september är:

  • Wårby Stockholm Extra Stark
  • Spendrups Mellanöl
  • Brutal Brewing Sir Taste a Lot HoppinesInga kommentarer:

Skicka en kommentar