lördag 20 september 2014

Mackmyra i samarbete med fyra svenska mikrobryggerier

Att lagra öl på ekfat är väldigt populärt i USA och kommer smygande mer och mer även här i Sverige. Nu har whiskytillverkaren Mackmyra kastat sig in i leken och startat ett samarbete med fyra mikrobryggerier; Poppels Bryggeri, Närke Kulturbryggeri, Nynäshamns Ångbryggeri och Jämtlands Bryggeri.

-Fyra spännande bryggerier som delar våra värderingar med fokus på hantverk och kvalitet, säger Eric Bräck, ansvarig för försäljningen av Mackmyras fat. 

Bryggerierna kommer att fylla Mackmyras nytömda 30-liters fat med sitt eget öl. Ölen kommer sedan att lanseras i begränsad utgåva under hösten. Faten skickas sedan tillbaka till Mackmyra för att åter fyllas med whisky. Ett öl-och-whisky kretslopp skulle man kunna säga.

Så här säger huvudbryggare Lasse Ericsson på Nynäshamns Ångbryggeri om det hela:

-Fatlagring kommer på bred front över hela världen men att få göra det här projektet med ett svensktföretag med svensk whisky på svenska fat gjorda av svensk ek är helt fantastiskt. Att det sedan är ettkombinationsprojekt där vår öl sedan får färga Mackmyras whisky gör det hela än mer inspirerande ochvi ser fram emot resultatet med spänning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar