fredag 20 februari 2015

Små partier: Baronen, Culebra och Smörpundet Porter

Idag fredag är det åter släpp i Systembolagets Små partier. Vi kan gotta oss åt tre svenska öl från bryggerierna Hantverksbryggeriet, Nynäshamns Ångbryggeri och en samarbetsbrygd mellan tre bryggerier - spännande!

Smörpundet Porter
Bild: Nynäshamns Ångbryggeri
Hantverksbryggeriets Baronen är en exklusiv barley wine med smaker som för tankarna till karamell, russin och aprikoser. Baronen årgång 2013 belönades i höstas med en guldmedalj i den mest prestigefyllda klassen “Festivalens Bästa öl oavsett kategori” vid Stockholm Beer & Whisky Festival. Ölet kan med fördel lagras - "Baronen har inget bäst-före datum utan snarare ett bäst efter-datum!"

Ett samarbete mellan Brewski och All in Brewing från Sverige och amerikanska Cigar City Brewing har resulterat i en DIPA med havtorn och mango på 8,0 % som fått namnet Culebra, En kollaboration mellan tre fantastiska bryggerier och detta ölet kan väl inte vara annat än bra...

Det sista svenska ölet i det här släppet är Smörpundet Porter från Nynäshamns Ångbryggeri. En porter på 5,9 % tappad på 250 ml flaska. Och för 27,80 får du en fyllig porter med en härligt balanserad efterbeska som är bryggt med bl.a två sorters chokladmalt. Det här ölet kan också med fördel lagras.


Baronen Hantverksbryggeriet
69,00 kr   8,7 %   330 ml   Hantverksbryggeriet

Brewski Culebra DIPA
48,90 kr   8,0 %   330 ml   Brewski

Smörpundet Porter
27,80 kr   5,9 %   250 ml   Nynäshamns Ångbryggeri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar