torsdag 5 februari 2015

Små partier: Unikt samarbete mellan S:t Eriks och Samuel Adams

På fredag är det dags för årets första släpp i Systembolagets "Små partier" och tre svenskar finns till godo i öllistan och dessa presenteras här nedan.

Dugges Perfect Idjit! är en tung pjäs på hela 11,2 %. Och det är faktiskt så enkelt att här har man lagrat utmärkta Imperial Stouten Dugges Idjit! några månader på bourbonfat och på så vis har man fått fram Perfect Idjit! 79,90 kr kan väl tyckas vara i saftigaste laget, men detta är en grym öl!

Så var det då dags för Jämtlands Bryggeri och deras "wiskeyexperiment" - en American Strong Ale som lagrats på Mackmyrafat. Jämtlands Strong Ale Cask Edition är en öl med tydlig smak av bourbon, ek, rostad malt, vanilj, kola samt en angenäm ton av rökighet.
S:t Eriks & Samuel Adams
Belgian Red Strong Ale
Bild: S:t Erik Bryggeri

S:t Eriks & Samuel Adams Belgian Red Strong Ale är ett samarbetsöl mellan amerikanska Samuel Adams Brewery och svenska S:t Eriks Bryggeri. Spännande och unikt på det viset att Samuel Adams tidigare bara sambryggt med tyska Weihenstephaner. Ölet då? Kryddat med amerikanska tranbär, svenska lingon och tjeckisk Saaz humle så är det väl bäddat för succé! Torrt, friskt öl med hög fruktig syra från bären och en abv på 7,3 % utlovas.


Dugges Perfect Idjit!
79,70 kr   11,2 %   330 ml   Dugges Ale- & Porterbryggeri

Jämtlands Strong Ale Cask Edition
47,90 kr   9,0 %   500 ml   Jämtlands Bryggeri

S:t Eriks & Samuel Adams Belgian Red Strong Ale
29,90 kr   7,3 %    330 ml    S:t Eriks Bryggeri

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar